Avgifter
Vad kostar det att spara genom SAVR?
Skrivet av SAVR
Uppdaterad denna vecka

SAVR har inga insättnings- eller uttagsavgifter, månadsavgifter eller startavgifter. Det enda undantaget är ifall du handlar fonder i en annan valuta än svenska kronor. Då tillkommer det en växlingsavgift på 0,19 % vid både köp och sälj av fonder.

Fondavgift

När man sätter in pengar och investerar i en fond genom SAVR tas en procentuell avgift ut. Denna avgift sätts av fondbolaget och är i grunden lika stor var du än köper fonden. Den ordinarie avgiften, före vår rabatt, är alltså aldrig högre hos oss då avgiften tas ut av fondbolaget på samma sätt oavsett var man köper fonden. Vi ger sedan tillbaka hela den provision vi får från fondbolaget vilket blir din rabatt. Hur stor provisionen/rabatten är bestäms även det av fondbolaget.

Enligt EU-direktivet MiFID2 ska fondavgifter anges inklusive alla avgifter, t ex fondens egna transaktionsavgifter, men de flesta banker och fondplattformar döljer fortsatt vissa av dessa avgifter. Det kan vara förvirrande och göra att det felaktigt uppfattas som att det ordinarie priset för en fond är olika beroende på var man köper den. Vi strävar efter att gå så långt vi kan för att vara transparenta mot våra kunder och ser det som en självklarhet att visa den totala avgiften.

Plattformsavgift

Denna avgift är alltid 0,09 % och går till att hantera våra transaktioner och kundernas depåer. Avgiften beräknas på det totala värde som finns på din depå.

Hur tas avgiften ut?

Varje dag under året drar fondbolaget en liten del av fondavgiften (1/365-del) automatiskt från ditt sparande och det är så du betalar för förvaltningen. Vår plattformsavgift beräknas på samma vis men dras en gång per kvartal i samband med utbetalningen av provisionen (rabatten).

Mer information om vår prismodell och avgiftsstruktur finner du här: https://savr.com/sv/prismodell

Varför ser den historiska fondutvecklingen likadan ut hos er som hos andra?

Fondprovisionen betalas ut som pengar till ditt konto för att du själv ska kunna välja om och hur denna ska återinvesteras eller användas till något annat. Om du historiskt hade valt att återinvestera den i samma fond hade du fått en bättre utveckling än vad de historiska graferna för fonden visar.