Automatisk flyttfunktion
Flytta in ditt ISK-konto till SAVR
Uppdaterad för mer än en vecka sedan

För att flytta in ditt innehav på ditt ISK från en annan bank så väljer du "Flytta ditt sparande till oss" i inloggat läge. Följ sedan stegen i vår guide, vilket bara tar några minuter. I slutet signerar du säkert med BankID och efter det påbörjas flytten. Vi kontaktar då din andra bank och ber dem flytta ditt sparande till ditt ISK hos oss.

Genom att använda vår automatiska flyttfunktion så sätt slipper du den skatteeffekt som uppstår på ISK-depåer när man sätter in och tar ut pengar.

Dina fonderna kommer inte att säljas av under flytten, utan de flyttas automatiskt över till oss från din bank. Det betyder alltså att du inte kommer stå utanför marknaden under en pågående flytt och kan ta del av fondernas utveckling under tiden.

Du behöver inte flytta allt på ditt ISK utan du väljer själv vilka fonder som du vill flytta eller sälja av. Om du väljer att sälja ett fondinnehav kommer pengarna från försäljningen att föras över tillsammans med befintliga fondandelar.

Så här gör du:

• Logga in och tryck på “Flytta sparande till oss”, som du hittar under “Genvägar” på ditt konto.

• Slutför guiden, det tar bara någon minut.

• Signera med BankID.

• En flytt tar vanligtvis mellan 4-8 veckor.

I vissa fall kan det ta längre tid än normaltid att slutföra en flytt. Detta under perioder då många vill flytta sitt sparande till SAVR. Det kan då leda till att inblandade aktörer upplever en högre belastning än vanligt, vilket kan påverka tiden för flytten att bli klar.

När du begär en flytt finns det en del punkter som är bra att känna till för att flytten ska gå igenom:

• Kontot måste vara skrivet i ditt namn.

• Det måste finnas innehav eller likvider på depån.

• Det måste vara en ISK-depå.

• Du får inte handla på depån efter att du har begärt flytten.

Du kan även flytta in vissa fonder som vi just nu saknar i vår Fondbutik. Om det står “Sälj” i den röda rutan (som dyker upp när du begär en flytt) så är det tyvärr inte möjligt att flytta fonden till oss. Står det däremot “Flytta” så går det bra att flytta över fonden till oss.

Både inflytt och utflytt av ISK-depåer är helt kostnadsfritt hos oss. Tyvärr tar en del banker ut en avgift vid utflytt, hur stor den är varierar men normalt är mellan 300 - 500 kronor. Detta kan ge en “inlåsande” effekt för att motverka att kunder ska flytta till modernare alternativ, men lyckligtvis sparas denna kostnad snabbt in av de flesta som flyttar till oss tack vare våra låga fondavgifter.

Alla banker stödjer inte flytt av fondandelar, bland annat Nordea och Handelsbanken. Är du kund hos dem kan du endast välja att sälja av ditt innehav och flytta över likviderna till oss. Dessvärre kan vi inte återköpa fonderna automatiskt utan du får själv köpa fonderna när likviderna flyttats in på ditt konto.