För att flytta en ISK-depå från en annan bank till oss på SAVR kan du använda vår automatiska flyttfunktion. På så sätt slipper du den skatteeffekt som uppstår på ISK-depåer när man sätter in och tar ut pengar.

En flytt skapas genom att du när du är inloggad trycker på “Flytta sparande till oss” som du hittar som en genväg längst ner på sidan med menyvalet “Innehav”. Att skapa en flytt tar bara någon minut och det enda du behöver göra för att bekräfta är ett godkännande med BankID. När du begär flytten kan du göra på två sätt. Du kan antingen hämta ditt konto automatiskt via vår leverantör Tink - du får då valet att klicka i att fonderna ska återköpas hos oss. Om du däremot skriver i ditt kontonummer manuellt så kan vi inte hämta någon information om ditt nuvarande innehav. Det innebär att likviderna kommer att flyttas över men fonderna kommer inte att återköpas automatiskt, utan det får du göra själv när flytten är klar.

Dina fonder kommer först att säljas och sedan köpas hos oss igen, förutsatt att vi erbjuder de fonder som du vill flytta. Om vi inte skulle ha en viss fond i vårt utbud idag så kan du enkelt välja att köpa en annan fond istället, efter att flytten genomförts. Skulle du ha andra värdepapper än fonder, så som aktier, på din depå kommer dessa också att säljas av och sedan flyttas över som likvider (pengar). Vill du inte att detta ska hända kan du bara separera de fonder som du vill flytta och dina övriga värdepapper mellan flera ISK-depåer innan du begär flytten. En flytt tar mellan två till fyra veckor (tiden varierar beroende på den bank där du har ditt sparande idag).

Både inflytt och utflytt av ISK-depåer är helt kostnadsfritt hos oss. Tyvärr tar en del banker ut en avgift vid utflytt, hur stor den är varierar men normalt är mellan 300 - 500 kronor. Detta kan ge en “inlåsande” effekt för att motverka att kunder ska flytta till modernare alternativ, men lyckligtvis sparas denna kostnad snabbt in av de flesta som flyttar till oss tack vare våra låga fondavgifter.