Du kan enkelt flytta in dina fondandelar från din nuvarande bank med vår automatiska flyttfunktion. På så sätt slipper du den skatteeffekt som uppstår på ISK-depåer när man sätter in och tar ut pengar.

Dina fonderna kommer inte att säljas av under flytten, utan de flyttas automatiskt över till oss från din bank. Det betyder alltså att du inte kommer stå utanför marknaden under en pågående flytt och kan ta del av fondernas utveckling under tiden.

Du behöver du inte flytta allt på ditt ISK utan du väljer själv vilka fonder som du vill flytta eller sälja av. Om du väljer att sälja ett fondinnehav kommer pengarna från försäljningen att föras över tillsammans med befintliga fondandelar.

Så här gör du:

• Logga in och tryck på “Flytta sparande till oss”, som du hittar under “Genvägar” på ditt konto.
  • Slutför guiden, det tar bara någon minut.
  • Signera med BankID.
  • En flytt tar vanligtvis mellan 3-6 veckor.

Du kan även flytta in vissa fonder som vi just nu saknar i vår Fondbutik.

Både inflytt och utflytt av ISK-depåer är helt kostnadsfritt hos oss. Tyvärr tar en del banker ut en avgift vid utflytt, hur stor den är varierar men normalt är mellan 300 - 500 kronor. Detta kan ge en “inlåsande” effekt för att motverka att kunder ska flytta till modernare alternativ, men lyckligtvis sparas denna kostnad snabbt in av de flesta som flyttar till oss tack vare våra låga fondavgifter.

Alla banker stödjer inte flytt av fondandelar, bland annat Nordea och Handelsbanken. Är du kund hos dem kan du endast välja att sälja av ditt innehav och flytta över likviderna till oss. Dessvärre kan vi inte återköpa fonderna automatiskt utan du får själv köpa fonderna när likviderna flyttats in på ditt konto.