Kom igång
Handla med saldo eller via bankkonto?
Uppdaterad för mer än en vecka sedan

(Detta gäller inte månadssparande. Beloppet för ditt månadssparande dras alltid direkt från ditt bankkonto).

Det finns två sätt att betala ditt fondköp. Första alternativet är att för över pengar till ditt SAVR-konto via en insättning. Tänk på att en insättning kan ta upp till 3 dagar att genomföras, så vill du använda ditt saldo så bör du se till att din insättning är genomförd innan du lägger en order.

Du kan även välja att beloppet ska dras direkt från ditt bankkonto. Detta är också vad som sker automatiskt om du inte har ett saldo på ditt konto. Alla överföringar sker via den autogirokoppling som du etablerade när du skapade ditt konto.

Det snabbaste sättet att handla fonder på är genom att använda ett saldo, dvs att du för över pengar från ditt bankkonto till ditt SAVR-konto först. Handlar du direkt från ditt bankkonto så tar det en extra dag eller två, eftersom pengarna måste komma in på ditt SAVR-konto innan dina ordrar skickas iväg. Detta, samt att du handlar innan klockan 11:00 på morgonen. Ordrar skickas till vår fondpartner kontinuerligt, men om du vill att NAV ska tas nästkommande dag så ska en order läggas innan klockan 11:00. Annars kommer NAV tas 2 dagar framåt. Handlar du med ett saldo samt innan klockan 11:00 så tar ett fondköp endast 2-3 bankdagar.