SAVR har inga insättnings- eller uttagsavgifter, månadsavgifter eller startavgifter.

När man sparar i en fond genom SAVR tas en procentuell avgift ut för förvaltningen av fonden och underhållet av den tekniska plattformen. Avgiften anges alltid i samband med att du skapar ett konto eller väljer fonder efter att du skapat kontot. Vi strävar efter att avgiften till dig som sparare ska vara så låg som möjligt sett till vad du får för pengarna. Hur sparandet växer, avkastningen, som vi visar upp i våra exempel är alltid efter att denna avgift redan är bortdragen. Varje dag under året dras en liten del av avgiften (1/365-del) automatiskt från ditt sparande och det är så du betalar för tjänsten.

Att avgiften är i procent istället för kronor gör att man betalar lite mindre om man har ett litet sparande och lite mer om man har ett större sparande.